Geplaatst op Geef een reactie

Jacht & Buitenleven

jacht en buitenleven
De organisatie is achter de schermen weer druk bezig met alle voorbereidingen, Waarvoor? Jacht & Buitenleven 2024!
 

20-20-22 September 2024 in Liempde staan wij op de beurs Jacht & Buitenleven, deze jaarlijkse fair zal voor alle buitenmensen hét ontmoetingspunt van het jaar worden.

De organisatie van de Nederlandse Jacht & Buitenleven Fair (al meer dan 10 jaar een begrip) heeft  de vleugels uitgeslagen. Een prachtig buitenevenement in de bossen van het groene Woud. Alles op het gebied van jacht en buitenleven. We gaan voor een gevarieerd aanbod. Van kleding tot ambacht, van kunst tot terreinwagens en van wapens tot reizen. Er wordt dit jaar extra aandacht aan de horeca besteed.

In het groene woud

Het Groene Woud biedt een unieke mix van natuur, cultuur en vermaak. Tien gemeenten, grootschalige aaneengesloten natuurgebieden en authentieke landschappen, gelegen tussen de steden ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg, vormen samen Het Groene Woud. Het Groene Woud is zo bijzonder dat het is uitgeroepen tot Nationaal Landschap. Hiermee is het een visitekaartje van Brabant en Nederland. In het midden van het Groene Woud ligt Landgoed Velder.

Een groot dorp met pagodetenten waar u alles gaat vinden op het gebied van platteland, jacht en buitenleven. Vele winkels komen hier met al hun spullen, kleding, geweren, materialen. Er is veel aandacht voor de natuur, workshops voor kinderen, demo’s met schapen, jachthonden, roofvogels en terreinauto’s. Jaarlijks verandert het thema van de demo’s. De culinaire sensatie wordt een van de hoofdpijlers. U vindt er wildburgers en frieten tot a la carte menu’s van lokale restaurants en BBQ wedstrijden/demo’s voor de echte Pit Masters.

Hubertus Vereniging Vlaanderen

Hubertus Vereniging Vlaanderen, dé belangenbehartiger van de jachtsector, zal aanwezig zijn met een ruime en gezellige stand, waar (toekomstige) leden, jonge jagers en wildbeheerders elkaar kunnen ontmoeten voor een drankje en een babbel. Daarnaast ook de perfecte gelegenheid om de bestuurders en HVV-medewerkers in persoon te ontmoeten.

Ook Jagersliga, de nieuwe heel snel groeiende belangenbehartiger van de jachtsector zal uiteraard aanwezig zijn! Met een aparte en frisse benadering (zoals we van hen gewend zijn) zullen zij present zijn op de beurs. Jagersliga roept alle jagers op om naar Duras te komen om kennis te maken met deze positieve, constructieve en proactieve vereniging!

De grote terrassen bieden uitzicht over het terrein en worden het bruisende middelpunt voor uw hapje en drankje met familie en vrienden.

Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen u massaal te mogen ontmoeten op Landgoed Velder te Liemde.


Geplaatst op

Bag in box

Bag in box

Bag in box

Bag in box’ wijnen zijn erg populair onze tube van Cantina di Ruvo di Puglia Bombino Bianco en Nero di Troia  Bag in Tube  behoren  tot de beste tube in box . Deze wijn bewijst dat de kwaliteit van deze tube wijnen stijgt, zonder dat de prijs dat doet.

Hoe lang kan ik een geopende bag in box bewaren?

De wijn in een  box is minstens 6 tot 8 weken goed na opening, zonder enige vorm van oxidatie. Nadien hangt het er van af hoeveel wijn er reeds uit de box is getapt, maar het kan tot 8 weken goed blijven. Bewaar uw witte wijn-BIB in de koelkast.

Hoe werkt een wijn tap?

Hoe werkt het? Heel simpel: om wijn te kunnen tappen opent u de doos op de aangegeven plek. Door de ontstane opening trekt u het kraantje dat aan de plastic zak bevestigd is naar buiten. En voilà: uw wijn tap is klaar voor gebruik.

 

Hoeveel liter is een doos wijn?

Hoeveel liter is een box met wijn? Zo bestaat er box wijn 3 liter en 5 liter varianten.

Geplaatst op Geef een reactie

De Grote Hamersma 2024

De Grote Hamersma 2024
   

De Grote Hamersma 2024 is ons weer goed gezind. Wijnschrijver Harold Hamersma heeft maar liefst 6 van onze wijnen een fantastisch rapportcijfer gegeven.

We kregen de gelegenheid om deze wijnen in te sturen omdat Qualyvines deelnemer is van Vindmijnwijn.  The Wines Shop is een onderdeel van Qualyvines. 

Lees je wat de grote Hamersma 2024 allemaal over onze wijnen heeft geschreven. Een voor een zijn het toppers.

Wie is

Harold Hamersma is een Nederlands schrijver, voornamelijk op het gebied van wijn. Hij groeide op in een joods milieu in de Oude Pijp, moest nog douchen in het badhuis aan de Eerste Sweelinckstraat. Hij bezocht lagere scholen in de buurt en kreeg een voortgezette opleiding aan het Ir. Lely Lyceum aan de Keizersgracht.

Van jongs af aan was hij met schrijven bezig op een Underwood-typemachine. Hij schreef voor de schoolkrant en het blaadje van de voetbalclub. In 1979 werd van hem een kort verhaal (Vlieg vlieg) geplaatst in het maandblad Avenue. Op advies van zijn vrouw ging hij werken in de reclamewereld, nadat hij eerst korte biografie had geschreven voor artiesten van Bovema. In 2003 maakte hij een draai in zijn leven; hij ging schrijven over wijn. Een loopbaan gebaseerd op De complete wijnliefhebber van Hubrecht Duijker

Er verschenen talloze boeken 

(deels) van zijn hand over dat onderwerp, waaronder het Handboek voor de moderne wijnliefhebber, samen Nicolaas Klei en gidsen De kleine Hamersma en De grote Hamersma, samen met auteurs als Esmee Langereis en Merlijn de Leur-van Duyn. In de jaren 10 leverde hij op verzoek de bijdrage Een schitterend leven aan Wat ik van mijn moeder leerde van Manon Duintjer.

In 2008 begonnen Hamersma en Ronald Hoeben met de gastronomische videosite Foodtube.nl, sinds 2017 beheerd door Hoeben.

Schrijver Murat Isik haalde hem in die jaren over een roman te schijven. Het mondde uit in het autobiografische Onder de rook van Heineken, Een jeugd in De Pijp (2020) waarin Hamersma vertelt over zijn jeugd in De PijpDe vrouw die water liet aanbranden verscheen in 2021 van zijn hand (uitgeverij Ambo/Anthos). Hij vertelt daarin over zijn culinaire avonturen en ontdekkingen en meer over zijn jeugd en zijn moeder.

Zijn vrouw Karin Richter baat sinds 2015 een kookboekenwinkel uit in de Gerard Doustraat in De Pijp.24

De grote Hamersma
De grote Hamersma
Geplaatst op Geef een reactie

Pinksterfair 2024

Pinksterfair 2024

Er komt weer een nieuwe editie van Pinksterfair het Laer! Thewineshop zal hier weer  aanwezig zullen zijn.

Het mooie lenteweer dat nu en dan de kop opsteekt, maakt dat wij weer uitkijken naar dit heerlijke weekend in mei. 
 
Ook wij zijn al een tijdje bezig met de voorbereidingen van diverse beurzen, waar Pinksterfair een ervan is. Check onze  website voor de eerste leuke informatie en houd ook onze facebook en Instagram kanalen in de gaten voor al het nieuws. Onze likeur Crema di Caffe wordt dan voor 10 euro per fles aangeboden ipv 15,95. 
 
#pinksterfairhetlaer #zomerfair #summerfair

#wijn #likeur #fransesaucissons

Zijn jullie erbij tijdens het Pinksterweekend?

Wij zullen diverse Port en Italiaanse Crema’s laten proeven. Daarnaast hebben wij ook heerlijke Franse Saccisons met oa Truffel, Wild zwijn, Knoflook, Eekhoorntjebrood, Geitenkaas.

Verder is op deze Pinksterfair 2024 een breed en divers scala standhouders aanwezig. Met uiteenlopende exclusieve en unieke producten.

Van zaterdag 18 tm 20  mei vindt de vijfde editie van de Pinksterfair 2024 Het Laer plaats. Voor bezoekers worden en een divers workshopprogramma aangeboden. Zijn er demonstraties, straattheater en is er live muziek.

Er is van alles te doen op de Pinksterfair, dé perfecte locatie voor een gezellig en heerlijk dagje uit!

Zaterdag 18 mei  10:00 – 17:00 

Zondag 19 mei 10:00 – 17:00 

Maandag 20 mei 10:00 – 17:00 

Vier de zomer!

 

Landgoed Het Laer

Vroeger was Landgoed het Laern Ommen een kasteel. Waarvan de omliggende grachten en de bosrijke omgeving nog steeds zichtbaar zijn. Het landgoed is gegroeid tot een prachtige gerestaureerde havezate. Bovendien toegankelijk voor een breed scala aan mogelijkheden. Te denken aan stijlvolle diners, brunches, trouwerijen, feesten. Maar ook voor bijeenkomsten en evenementen.

Geplaatst op

De appassiment-methode

De Appassimento methode

Cantina di Ruvo di Puglia Squarcione Appassimento, een blend met in de hoofdrol Nero di Troia.  Deze wijn is gemaakt volgens de appassiment-methode (Net als bij de beroemde Amarone)  waardoor deze wijn  fluweelzacht is. Donkere en geconcentreerde robijnrode kleur. Het geur is breed en complex, evolueert aangenaam in het glas. Van rijp fruit tot jam, van rode roos tot gedroogd viooltje. De tannine’s zijn zacht.

Appassimento wijnen

Appassiment- methode is een traditionele productiemethode voor wijn in Italië. Bekend om zijn rijke, volle smaken en complexe aroma’s. Deze wijnen worden gemaakt door de druiven te laten drogen voordat ze worden geperst. Wat resulteert in een hoger suikergehalte en een verhoogde concentratie van aroma’s en smaken.

Het Proces

Het appassimento-proces vindt plaats in de vroege herfst, wanneer de druiven worden geoogst en vervolgens op rieten matten of manden worden gelegd om te drogen. Dit proces duurt meestal twee tot drie maanden, waardoor de druiven een groter suikergehalte en een verhoogde concentratie van smaken en aroma’s ontwikkelen.

Deze techniek, ook wel bekend als passerillage deze wordt toegepast om wijnen met een volle en soms zoete smaak te creëren. Tijdens het uitdrogingsproces verdampen langzaam het water in de druiven, waardoor de suikers en smaken geconcentreerd worden. Dit resulteert vaak in wijnen met een hoog alcoholgehalte, soms 15% of meer, en soms ook met een restsuiker die niet volledig vergist is.

 

Geplaatst op

Homemade Witte Glühwein

Homemade Witte Gluhwein

 

Homemade Witte Glühwein,  geen kerstmarkt of ijsbaan is meer compleet zonder. Door de warme, kruidige smaak is het ook een ultiem winterdrankje. Ben jij fan van de rode variant? Wij make de (Weisse) Witte Glühwein, Witte glühwein wordt, zoals je verwacht, gemaakt met witte wijn. En dan het liefst een zoete. Dat hoeft niet meteen een zoete Muscat te zijn, een rijkere Chenin Blanc of halfdroge Riesling kan ook.

De basis ingrediënten zijn hetzelfde als bij de rode variant: kruidnagel, citroen, kaneelstokken en bruine suiker. Specerijen zoals gember, kardemom en steranijs en een vanillestokjes zijn dit bij de smaakmakers bij onze witte Glühwein. Door deze kruiden ziet de witte Glühwein eruit als thee.

Verwarm de Homemade Witte Glühwein in een pannetje (liever niet in de magnetron) maar zorg ervoor dat deze niet kookt.

De traditie van glühwein

Een traditie rondom de kerst die zeker ook goed op de kerstmarkt past is die van het drinken van glühwein (spreek uit als Gluuwein). Dit komt vooral omdat het door veel mensen wordt geassocieerd met gezelligheid. Het samen drinken van een glaasje om op te warmen geeft simpelweg een heel goed gevoel. Daarnaast wordt het ook steeds populairder voor thuis. Het is dan ook een traditie die niet direct van de kerstmarkten komt, maar juist uit andere delen van Europa. Dit is bijvoorbeeld ook terug te zien aan de ingrediënten in het recept. Die kennen hun oorsprong in de landen uit dit gebied.

De geschiedenis

De geschiedenis van glühwein begint eigenlijk in het midden van Europa. Zelfs de Romeinen gebruikten het al om warm te blijven. Zo ver gaat het dus al terug.

De glühwein zoals wij die kennen is eigenlijk ontstaan aan het einde van de middeleeuwen. Toen werd in Duitsland een variant ontwikkeld die was gebaseerd op een mengsel van wijn en kruiden, aangevuld met fruit. Daarom dat de Duitse naam glühwein ook over het algemeen wordt gebruikt. Dit is vooral te danken aan het feit dat het hier op deze wijze is ontstaan. Aan dit recept is dan ook niet veel meer veranderd in de afgelopen zeshonderd jaar.

Geplaatst op Geef een reactie

Kelderrestanten Verkoop 2023

kelderrestanten verkoop

Op zaterdag 16 december hebben wij weer een kelderrestanten verkoop 2023 op de bekende locatie. Laatste kans op de mooiste flessen tegen een zeer scherpe prijs.

Wij nodigen u uit eens te grasduinen in onze kelderrestanten verkoop 2023. Het gaat om courante wijnen met echte kortingen die normaal in ons assortiment zitten.

Mail ons voor de bestellijst info@thewineshop.nl. Reserveren dat mag.  Onze afhaal locatie voor de kelderrestante is  Rollepaal 9c Dedemsvaart.   

https://www.google.nl/maps/place/Rollepaal,+Dedemsvaart/@52.605839,6.4860529,17.5z/data=!4m6!3m5!1s0x47c8068735b68811:0x30336b60aeb564c!8m2!3d52.605472!4d6.488146!16s%2Fg%2F1tdbv_87?entry=ttu

Wij zitten aan de achterzijde van MavitaSleep

Gevonden wijn parels en Kelderrestanten verkoop.

Wij zijn gestart met The Wine shop.nl zodat wij onze  gevonden schatten met jullie kan delen. Wij sta niet alleen bekend om de juiste prijs kwaliteitsverhouding, maar ook als  liefhebber van onbekende authentieke druivenrassen. Zo ben zijn wij constant op zoek naar nieuwe wijnhuizen van kleinere authentieke wijnproducenten. Wij probeer ons assortiment  regelmatig aan te passen. Wij zien jullie graag op 26 november in Dedemsvaart

Cadeau

Uiteraard is het mogelijk de wijnen online via van The Wine shop cadeau te doen aan familie, vrienden, kennissen of zakenrelaties.

Wijnproeverijen op locatie behoort ook tot de mogelijkheid, neem hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons om te horen wat de mogelijkheden zijn.

Volgt  ons al op Social Media?

 

 

Geplaatst op

Kerst op de Brink

Kerst op de Brink

Kerst op de Brink drie dagen lang staat The Wine shop op deze geweldige kerstmarkt. Het mooiste kerstdorp van Nederland. Hier kunt on onze huisgemaakt Witte Glühwein proeven. Uiteraard hebben wij onze befaamde Franse Saucisson bij ons, met o.a  de smaken truffel, eend, knoflook, walnoot. Struin in onze de stand  en vind het perfecte cadeau voor je dierbaren en geniet van hartverwarmende lekkernijen.

Kerstmarkt Laren – Gooi 8-9-10 december 2023

  1. vrijdag van 16 uur tot 20.00 uur
  2. Zaterdag van 11 uur tot 20.00 uur
  3. Zondag van 11 uur tot 18.00 uur

De  knusse Kerstmarkt in Laren (NH) is van 8 tm 10 december 2023 rondom de ijsbaan (Wintervillage Laren) op de Brink in Laren in het Gooi.

De leukste kerstmarkt van het Gooi! Rondom de schaatsbaan op de Brink staan er stands in de periode van 8 tot en met 10 december. In de beide weekenden zijn er diverse kleinschalige activiteiten, zoals muziek, zangkoren en andere activiteiten. Met de IJsbaan (IJs op de Brink) vormt de Kerstmarkt Laren voor een sprookjesachtig decor op de Brink.

Waar komt de kerstmarkt vandaan?

Volgens de overlevering is de eerste speciaal georganiseerde kerstmarkt gehouden in de Duitse plaats Bautzen in december 1384. Koning Wenzel geeft de stad het recht om rond Kerst een markt te houden om zo vlees te verkopen. Het slagersgilde is in die tijd in Bautzen het belangrijkste en machtigste gilde.

 

Geplaatst op

Champagne Glazen van Chef & Sommelier

Champagne Glazen van Chef & Sommelier

Prachtige Champagne Glazen van Chef & Sommelier,  open Up Round champagne flute van 20 cl is gemaakt van gepatenteerd Krysta kristalglas voor sterk verbeterde duurzaamheid.
De Sheer Rim technologie zorgt voor een mooie fijn rand. Mooie champagne, cava en prosecco glazen, stevige verpakking, werkelijk mooi en decoratief.

Doos met 6 glazen.

Chef & Sommelier maakt uitsluitend gebruik van de beste materialen.  Zoals Krysta kristalglas. Dit verfijnde materiaal is zeer sterk, kristalhelder én vaatwasser bestendig. Het glaswerk van Chef & Sommelier heeft niet alleen een elegante uitstraling, maar biedt ook nog eens een hoog gebruiksgemak. Al het glaswerk van Chef & Sommelier heeft een unieke en pure vorm. De vorm van het glas draagt bij een bijzondere beleving van het drankje. Hierdoor wordt voor liefhebbers van champagne de ultieme smaakervaring gecreëerd.

Chef & Sommelier ontwerpt en produceert volgens de laatste trends. Dit zie je terug in de populaire Open Up collectie. Deze lijn kenmerkt zich door trendy en vernieuwend design. Kies daarom voor deze Prachtige Champagne Glazen van Chef & Sommelier.

Geplaatst op Geef een reactie

Spirit of Winter Paleis Soesdijk

Spirit of Winter

Spirit of Winter Paleis Soesdijk dé enige echte betoverende BuitenFair, vindt je dit jaar plaats op Paleis Soestdijk dat speciaal voor de bezoekers haar deuren opent! The Wine Shop, zal haar huisgemaakt witte glühwein verkopen. Naast de Franse Saucisson en likeuren wij zijn helemaal klaar voor de kerst.

Bezoekers kunnen dromen van vier dagen lang flaneren langs mooie stands, een koffietje doen in het HofCafé in de voormalige Oranjerie. En ondertussen genieten van het Dickens koor… Of de ‘live cooking’ demo in deHofKeuken van onze enthousiaste chef-kok Dee. Je laten verwennen met een heerlijke ‘formal lunch’ geserveerd door onze butler Cornelis. En wat dacht je van ‘shop till you drop’ bij onze ruim 100 smaakmakers, sfeermakers en trendsetters, die je het beste tonen van wat ze in huis hebben… en dat allemaal pal voor het prachtig verlichte Paleis Soestdijk!

Dus remember, remember Spirit of Winter is dit jaar van 16 t/m 19 november op Paleis Soestdijk! We zien er naar uit je bij onze stand te mogen verwelkomen.

Sabreer demonstratie door Butler Paul!

Butler Paul laat zien hoe je een fles Champagne sabreert met een sabel, Maar durft’ jij dit samen met hem doen? En natuurlijk mag je daarna genieten van een wel verdiend glas Champagne!

Paul Huizinga mag zich met recht ‘Professional Butler’ noemen. In 2013 sloot Paul met Merit ‘The International Butler Academy’ af! Naast zijn werkzaamheden als (hoofd)- butler voor o.a Corps Diplomatique en o.a.optredens voor TV is Paul ook verbonden aan ‘The International Guild of Professional Butlers’. Paul gaat je alles vertellen over tafeletiquette en demonstreert het sabreren van een fles champagne met een sabel. Over zijn clientèle is butler Paul uiterst discreet maar verder mag je hem alles vragen! En of je Paul moet aanspreken met meneer, butler, Paul of sir dat moet je ook maar even aan hem vragen.

Openingstijden

Donderdag 16 november   van 11.00 tot 20.00 uur
Vrijdag 17 november           van 11.00 tot 20.00 uur
Zaterdag 18 november       van 11.00 tot 20.00 uur
Zondag 19 november          van 11.00 tot 18.00 uur