Geplaatst op Geef een reactie

Reestzomermarkt

Reestzomermarkt

Bezoek je ook onze stand op de Reestzomermarkt, In en rond de Reestkerk staan stands met heerlijke streekproducten, eigen gemaakte sieraden, tassen, woonaccessoires en planten. Buiten is een stand met gegrild boerderijvlees, caravannetjes met chocolade, koffie en thee en een ijskar met boerderij-ijs. Een mooie toevoeging aan het geheel is de kunstmarkt.

Aan de inwendige mens is gedacht want de gastvrouwen van de Reestzomermarkt, serveren lekkere broodjes en drankjes met gezellige klanken van muziek. Voor kinderen worden er leuke activiteiten georganiseerd. Een afwisselende, gezellige dag, voor ieder wat wils in een prachtige omgeving!

De entree is gratis. Een gift voor de Reestkerk wordt natuurlijk erg op prijs gesteld. Deze kan worden gedeponeerd in de maquette van de Reestkerk  in de glazen gang tussen de Reestkerk en de Reestkamer.

Historie

De Reestkerk is een eeuwenoud monumentaal kerkje in het prachtige Reestdal. In 2015 werd aan het kerkgebouw een modern gedeelte gebouwd, de zogenaamde Reestkamer. In de Reestkerk en Reestkamer worden diverse activiteiten georganiseerd en zijn exposities te zien.  Zowel Reestkamer als Reestkerk zijn te huur voor evenementen.

De kerkzaal is zeer geschikt voor concerten, lezingen, symposia, trouw- en rouwbijeenkomsten (met of zonder een receptie).  Daarnaast worden met zeer grote regelmaat concerten gegeven door orkesten, zangkoren en solisten. De kerk biedt ruimte aan 275 bezoekers en biedt voldoende ruimte aan grote koren. Zowel de Reestkerk als de Reestkamer zijn uitgerust met de modernste multimedia middelen. In de Reestkamer zijn moderne faciliteiten en kunnen grote groepen van elke vorm van catering worden voorzien. Afhankelijk van de vorm kunnen wij tot 250 bezoekers ontvangen.

De Reestkerk  is gebouwd aan het eind van de 19e eeuw. In 2015 is de kerk grondig gerestaureerd en is de Reestkamer bijgebouwd.  Deze kerk staat bekend om haar uitstekende akoestiek, evenals de kwaliteit van het orgel en de concert vleugel. De Reestkerk is stijlvol gerestaureerd en door de combinatie met de Reestkamer kent  het gebouw vele mogelijkheden. De Reestkerk is gelegen in het prachtige Reestdal. Vanuit de Reestkamer heeft u een weids uitzicht over het riviertje de Reest en de omliggende weilanden en bossen. Het gebied kent vele wandel mogelijkheden. De Reestkamer heeft meer dan voldoende eigen parkeerplaatsen. Bij grote evenementen maken we gebruik van eigen verkeersregelaars.

tot zaterdag 3 juni van 11 uur tot 17 uur

Adres

Oud Avereest 5
7707 PM Balkbrug

Geef een reactie