Geplaatst op Geef een reactie

Country & Garden fair

Country & Gardenfair

Tijdens de Country & Garden Fair beleef en geniet je van het voorjaar en de overgang naar de zomer. Al wandelend door de prachtige tuin van huis Verwolde ontmoet je ruim diverse exposanten. Haal je hart op aan de nieuwste items voor je huis en tuin, adviezen van hoveniers en kwekers. Koop je vaste planten en mooie bloeiers en natuurlijk ook diverse bloempotten, vazen en decoratieve items.

Tijdens de Country & Garden Fair word je geïnspireerd door exposanten die diverse huis & tuin accessoires presenteren, zowel klassieke als nieuwe items, van antieke tot vintage en brocante. Daarnaast wordt ook de nieuwste voorjaarsmode gepresenteerd, van jas tot hoed, tijdens de modeshow. Een uitgebreid randprogramma biedt lezingen en workshops met tips en adviezen voor je tuin, van het zaaien tot het oogsten, van wecken tot biologisch tuinieren. En natuurlijk is er volop gelegenheid om te gaan genieten op het terras van de Theeschenkerij van huis Verwolde of je te laten verrassen door ambachtelijk gemaakte gerechten bij diverse foodtrucks, omringd door gezellige livemuziek. Kom je ook beleven en genieten in de tuinen van huis Verwolde? Graag tot ziens op de Country & Garden Fair!
 

Huis Verwolde

De geschiedenis van Verwolde gaat terug tot de middeleeuwen. Het huidige huis is in 1776 gebouwd in de toen voor Gelderland geheel nieuwe neoclassicistische stijl. Zes generaties van de familie Van der Borch hebben het huis tot 1977 bewoond. Wie van de serie Downton Abbey houdt, is gelijk verliefd op deze plek. Het huis is twee eeuwen bewoond geweest door één adellijke familie en volledig ingericht: van de personeelsvertrekken in het onderhuis tot de kinderkamer op de verdieping.
Veel van het oorspronkelijke neoclassicistische interieur is bewaard gebleven en alle vertrekken zijn in historische trant ingericht, van de dienstvertrekken in het onderhuis tot de woon- en ontvangstruimten op de verdieping. De kinder- en gouvernantekamer, sanitaire ruimtes, bibliotheek en een personenlift uit 1926 maken het historische beeld compleet. Het huis is het middelpunt van een prachtig landgoed en wordt omringd door een park met een pinetum (naaldbomentuin), gazons, kleurrijke bloemborders, bos en een vijver. Tijdens de Country & Garden Fair is er tevens de mogelijkheid om het Huis Verwolde van binnen te bekijken. Hiervoor zijn combi-tickets verkrijgbaar, zowel online als aan de kassa van de fair. do. 18 mei: van 10:00 tot 18:00 uur vr. 19 mei: van 10:00 tot 18:00 uur za. 20 meivan 10:00 tot 18:00 uur zo. 21 meivan 10:00 tot 18:00 uur
Geef een reactie