Geplaatst op Geef een reactie

Port Tawny 10 Jaar

Port Tawny 10 Anos Cadeau

Port Tawny 10 Jaar cadeau van Quinta do Cadão

Deze Quinta do Cadão Tawny port is 10 jaar oud. Heeft een mooie kastanjebruine kleur. Met intense tonen van noten, honing en geroosterd. Zeer intens en aanhoudend. Kortom een perfecte Tawny om nu te drinken of om jarenlang in de kelder te bewaren. Het moet met zorg worden geserveerd. Want deze port ontwikkeld een natuurlijke sedimenten.

Wat is Port  

is kort voor portwijn, een versterkte wijn uit Portugal. Met met een alcoholgehalte tussen 18 en 20 procent. Het is een typische zoete rode, witte of roséwijn, geserveerd als aperitief, digestief of als dessertwijn. Tegenwoordig wordt overal ter wereld versterkte wijn geproduceerd.  Met sterke gelijkenis ten opzichte van port. Hierbij zijn Australië en Zuid-Afrika de bekendste concurrenten. In tegenstelling tot de Verenigde Staten mag in de Europese Unie alleen het product uit Portugal het label port dragen. 

Bereiding

Sinds de 19e eeuw wordt gebruikgemaakt van de mutage-techniek. Dit is een techniek waarbij door middel van toevoeging van extra alcohol het gistingsproces voortijdig gestopt wordt. Waardoor niet alle suikers in alcohol omgezet worden. Zodat de zoete smaak van port ontstaat.

Wanneer de druiven arriveren uit de wijngaard wordt er gekozen voor niet of gedeeltelijk ontstelen. De druiven dienen op dezelfde dag verwerkt te worden. Het treden in lagares wordt vandaag de dag nog steeds gehanteerd naast moderne bereidingen. Dit ouderwetse ritueel is een zware klus die, na de oogst, in de avonduren plaatsvindt.

Tegenwoordig zijn er ook machines die het werk van de treders (de menselijke voeten) overnemen.

Door de druk breekt de celwand en geeft zo zijn smaak en kleur af. Wat bij portwijn essentieel is. Na een dag of twee ontstaat de alcoholische gisting. Waardoor de schilletjes een deken (manta) boven op de massa creëren. Dit geeft een beschermende laag die contact met zuurstof tegenhoudt. De manta wordt regelmatig ondergedompeld om de extractie zo vol mogelijk te krijgen.

Als de most na analyse goed is en naar wens van de wijnmaker. Kan de brandewijn (aguardente) toegevoegd worden. Hierdoor stopt de gisting en kan de wijn van onderuit de lagaras in het vat gedaan worden. Dit vat bestaat uit 1/5 wijnalcohol wat aangevuld wordt met de portwijn.PortH

Quinta do Cadão Tawny port 10 jaar
Geplaatst op Geef een reactie

Agricanto likeur

agricanto-likeur

Agricanto likeur,

Ik heb een likeur als een cadeautje meegebracht. Agricanto is een bijzondere likeur. Delicate geur van rijpe kersen en intense aroma van de specerijen. Deze zijn goed terug te vinden in de likeur. De Agricanto dient ijskoud gedronken te worden. Heerlijk om bij een kaas plank, vooral oude kaas. Lekker bij een stuk pure chocola. 

 
Bovendien is de Agricanto likeur ook perfect voor het maken van verse cocktails. 
Onweerstaanbare cocktail die je absoluut moet proberen!
 
Agricanto, Gin, Citroensap, Ananassap, Angostura druppels, Stroop Grenadine, Benedictine en Cointreau: dat is Singapore Precious
 

Historie

Na zorgvuldig proeven, lukte het uiteindelijk een perfect balans te vinden tussen de kracht en openheid van de Raboso. De delicate geur van rijpe kersen en het intense aroma van de specerijen. Deze zijn goed terug te vinden in deze likeur. 

Paladin

De geschiedenis van Paladin begint in 1962. Als Valentino Paladin de traditie van zijn overgrootvader voort zet. Paladin Wines is gelegen in het oosten van Veneto. Dit ligt tussen Veneto en Friuli waar twee culturen samenkomen. Bovendien is de bodem langs de rivier Tagliamento kalkrijk. De eerste druivenstokken werden aangeplant. Daarnaast werdt ook het wijnhuis verbouwd.

Vanaf 1977 zijn de druivenstokken in Annone Veneto druiven gaan geven. Die geschikt waren voor het maken van wijn. Het wijnhuis heette Bosco del Merlo. Deze is  vernoemd naar de bossen rondom het gebied. In 1985 werd het wijnhuis volledig vernieuwd en voorzien van moderne apparatuur. Samen met zijn drie kinderen produceerde hij wijnen met de nieuwste methodes. Deze zijn nog steeds met karaktervolle oude tradities van de omgeving.

Bovendien kocht de familie eind van de jaren ’90 nog eens 50 hectare wijngaard in Lison di Portogruaro, gelegen in het hart van de regio. Tot de dag van vandaag heeft Bosco del Merlo zo’n 100 hectare wijngaard totaal.

Wanneer de familie Paladin in 2000 de Chianti Gallo Nero koopt in Toscane, de wijngaard en wijnhuis Vèscine . Produceren ze vanaf 2004 hier Toscaanse wijnen; Chianti. Intussen wordt de familie Paladin ook eigenaar van de prachtige wijngaard van Castello Bonomi. Gelegen op de heuvels van Monte Orfano, het enige Château van de Franciacorta.

Passie, onderzoek, toewijding en respect voor tradities zijn de belangrijkste waarden. Die zijn denkwijzes leiden sinds hij zijn eigen kelder maakte. Hij was vastbesloten om het grondgebied van Lison-Pramaggiore-gebied te versterken, door uitstekende wijnen te produceren. 

Op deze manier kunnen we in al onze wijnen een hoog en constant kwaliteitsniveau. En een maximaal respect voor de gezondheid van de consument garanderen, evenals een sterke waarde van gezelligheid.

 

 

Geplaatst op

Rechsteiner Malanotte

Rechsteiner Malanotte

Wat een heerlijke ontdekking!

Topkeuze 9- in De Grote Hamersma

Rechsteiner Malanotte de enige DOCG van de Piave. Is een intense wijn gemaakt van Raboso-druiven. Een autochtone wijnstok die al in de Romeinse tijd bekend was. Dankzij de vooruitgang en de technologie die tegenwoordig ingrijpen in de verwerking van wijn, is het mogelijk geweest om het wilde karakter ervan enigszins te temperen. En zo een nieuw tijdperk van herontdekking kon betreden.

Daarnaast heeft de Rechsteiner Malanotte 36 maanden op houten vaten gelegen. Bovendien heeft het een van geur intense aroma’s. Die doen denken aan viooltjes, aalbessen en kersen. De smaak van kruidige tonen van zoethout en cacao. In de mond mooie droog en vol goede tannine.

Bekroond

Malanotte 2013 DOCG werd opgenomen in de Gambero Rosso-gids. En  beoordeeld met 2 glazen.

Bovendien een 9- in De Grote Hamersma!

Azienda Agricola Rechsteiner

De Stepski, Midden-Europese edelen hadden, zelfs voordat ze hun lot met dat van de familie Rechsteiner hadden overgestoken. De aantrekkingskracht van de Serenissima en zijn land ontdekt. Felix Moritz Stepski-Doliwa, Oostenrijks-Hongaars garnizoenshoofd, had besloten om een rustplaats te maken voor zijn soldaten en officieren in Venetië. Al met al zijn er nog steeds sporen hiervan te vinden in het Sandwirth bord. Dat host of the sand is, de toegangsdeur van Hotel Gabrielli in Venetië siert.

Heerlijk bij

Steaks en wild of gerijpte kazen.

 

Rechsteiner Malanotte
Geplaatst op Geef een reactie

Kerstpakketten

kerstpakket

Kerstpakketten

De zoektocht naar de ideale kerstpakketten is jaarlijks een uitdagende opgave. Zoveel mensen, zoveel wensen.

Een onmogelijke opgave? Niet bij ons. Wij zorgen ervoor dat u de goede keuze kan maken. Om dit mogelijk te maken hebben we een uitgebreid assortiment pakketten waar voor iedereen een geschikt pakket te vinden is.

Uiteraard helpen wij u graag met het uitzoeken van het meest geschikte pakket voor u en uw medewerkers. Dit doet wij door onze pakketten in verschillende thema’s te verdelen zodat de zoektocht voor u gemakkelijker wordt. Heeft u liever persoonlijk advies?
Wilt u dit jaar voor een extra speciaal pakket gaan om uw waardering.

Een kerstpakket is een samengesteld cadeau dat bijvoorbeeld een werkgever omstreeks Kerstmis aan zijn personeelsleden geeft.

Met het kerstpakket willen werkgevers hun werknemers een prettige kerst wensen. Het geven van een kerstpakket is een traditie in bijvoorbeeld Nederland en Engeland. In Engeland heet het kerstpakket ‘Christmas hamper’.

Een kerstpakket is meestal een doos, mand of tas met presentjes. De inhoud van een kerstpakket verschilt per jaar. Meestal bevat het luxe levensmiddelen met een blijvend geschenk erbij. Daarnaast zijn er kerstpakketten die door de medewerkers zelf mogen worden uitgezocht en waarbij de medewerker dus een kerstpakket-op-maat krijgt.

Geschiedenis 

Het kerstpakket stamt uit het begin van de 19e eeuw, toen het bewaren van voedsel in de lange wintermaanden nog niet zo eenvoudig was. In sommige streken was het bij de boerenbevolking de gewoonte om mensen, die langs de deur kwamen om de boer en zijn gezin een zalig kerstfeest te wensen, eten en drinken aan te bieden. Ook de knechten en de meiden kregen dan bijvoorbeeld warme chocolademelk of brood, gebakken met rozijnen en amandelspijs.

Het personeel dat bij het boerengezin inwoonde, mocht op tweede kerstdag naar huis om het kerstfeest met hun eigen familie te vieren. Niet alleen hadden zij dan even vrij van het werken op het land, ook kregen ze een mand mee met allerlei lekkere en nuttige zaken voor de gehele familie thuis. Dat maakte het samenzijn met Kerstmis extra feestelijk en werd ook gezien als een blijk van waardering voor het gedane werk. Uit dit gebruik is de traditie zoals we die heden ten dage kennen, namelijk een geschenkenpakket van de werkgever om het kerstfeest voor het hele gezin extra luister bij te zetten, ontstaan.

Geplaatst op Geef een reactie

Kom je ook naar Spirit of Winter

Spirit of Winter 2021

Heerlijk ‘nazomeren’ op Spirit of Winter DE WARMSTE WINTERFAIR VAN HET LAND GAAT VOOR ÉÉN KEER NAZOMEREN

Dat kan dit jaar! Want deze betoverde buitenfair is dit jaar niet in november maar opent al op 29 september haar poorten! Het wordt een bijzondere editie niet in de laatste plaats omdat we elkaar zo lang niet gezien hebben. Stel je voor weer heerlijk te kunnen flaneren langs mooie stands, een koffietje doen op een terras of een inspirerende workshop te bezoeken en dat misschien bij de zomerse temperaturen.

In de lanen van Paleis Het Loo tonen onze specialisten het beste van wat ze in huis hebben. Smaakmakers met culinaire verrassingen, sfeermakers met trendy huis- en tuinverfraaiers, trendsetters van eigen ontwerp tot ‘handmade’ en nog veel meer…

Flaneer weer heerlijk langs de prachtige stands, maak een praatje met Butler Paul over ‘hoe heurt ’t eigenlijk’ of bezoek een van de inspirerende workshops over wijn, chocola. Ga lekker lunchen in het restaurant van Paleis Het Loo de ‘Prins Hendrik Garage’ of neem voor de ‘lekkere trek’ een vers gemaakte snack bij een van de Foodtrucks.

Wij  verheugen ons erop jullie weer te mogen verwelkomen op de Spirit of Winter! Dus remember, remember 29 september t/m 3 oktober!

Voor nu zorg goed voor elkaar en blijf gezond!