Wijnen van de Cinsault druif
Cinsaut is een oud mediterraan ras dat ook geschreven wordt als cinsault. Reeds eeuwen wordt cinsaut geteeld in de Languedoc, Roussillon, Provence. En de zuidelijke Rhône.
Land
Frankrijk
(1)
Druif
Prijs
Price:
—
Wijnhuis
Domaine de la Provenquière
(1)
Cinsault
Cinsault, is een oud mediterraan ras dat ook geschreven wordt als cinsault. Reeds eeuwen wordt cinsault geteeld in de Languedoc, Roussillon, Provence. En de zuidelijke Rhône.
De reputatie van deze druif dat hij een grote opbrengst geeft van slechte tot gemiddelde kwaliteit is deels waar. Hij kan hoge opbrengsten geven. Maar bij een lage opbrengst kan hij kwaliteitsvolle wijnen voortbrengen.
Kenmerken
Cinsault is gevoelig voor meeldauw en 0ïdium. Hij houdt van droge, arme en stenenrijke zand en kleibodems en staat bekend als droogte en hitte bestendig. De productie per hectare varieert van 40 tot 100 hectoliter. Bovendien is de kwaliteit van de wijnen het hoogst bij 40-45 hectoliter per hectare.
Wijnen van cinsaut worden vaak gemengd met rassen als grenache, mourvèdre, syrah en cabernet sauvignon.
Wijnen van cinsaut worden vaak gemengd met rassen als grenache, mourvèdre, syrah en cabernet sauvignon.
Bovendien de druif levert lichte, zachte en fruitige wijnen met een wat zwakke kleur. De wat zure wijn moet niet te lang opgeslagen worden. De wijnen zijn vooral jong zeer aromatisch en geuren naar perzik, framboos en aardbei. Cinsaut is zeer geschikt om lichte rosé wijnen van te maken.
Gebruik
Vooral in Frankrijk wordt hij aangeplant in de Languedoc, Roussillon, Provence en de zuidelijke Rhône.
De druif is populair in Noord-Afrika (Algerije) en is de belangrijkste soorten op Corsica.
De druif is populair in Noord-Afrika (Algerije) en is de belangrijkste soorten op Corsica.
